Składniki:
- Płatki owsiane górskie błyskawiczne (około pół szklanki)
- Masło orzechowe / nutella/ marmolada/ dżem
- Owoce ( najlepsze połączenie to masło orzechowe z bananem i nutella z truskawkami)
- 1 lub 2 jaja
- tłuszcz do smażenia: olej kokosowy / oliwa z oliwek / masło / zwykły olej /margaryna
1. Płatki owsiane zalewamy wrzątkiem po czym czekamy 5 minut aż zmiękną.
2. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz.
3. Do płatków owsianych wbijamy jajka, mieszamy.
4. Powstałą masę wlewamy na patelnie.
5. Smażymy z obu stron na małym ogniu, pod przykryciem, aż omlet się zarumieni.
6. Gotowy omlet smarujemy masłem orzechowym, nutellą lub dżemem. Posypujemy owocami.
czas: około 10 minut
0 comments:
Post a Comment